пʼятниця, 22 листопада 2013 р.

Урок у 6-В класі

Якісні, відносні, присвійні прикметники, їх творення.

На етапі сприймання й усвідомлення учнями навчального матеріалу ми познайомилися з баранчиком Шоном, про якого був текст на дослідження-відновлення. Зображення висіло на дошці

Це відео я використала під час фізкультхвилинки. Ми танцювали та виконували звичайні вправи. Дітям дуже сподобалося.
На уроці учні були активними. Тему зрозуміли досить легко. За активну та плідну працю багато учнів отримали хороші оцінки.

середа, 20 листопада 2013 р.

Фізкультхвилинка - ялинка



шукала фізкульт-хвилинку для шестикласників.
Чий хворий мозок це придумав?!
Сьогодні мій 5-Б писав роботу над помилками, допущеними на контрольному диктанті. Оцінки в учнів - такий собі "середнячок". Але головне, що двійки отримали лише двоє. Тож, усі молодці!
Сьогодні, коли ми повторювали що називається діалогом, і чим він відрізняється від прямої мови, один з учнів викрикнув: "так як вконтакті!". Я зачіпилася за цю думку і сказала, що так, в соц. мережах ми обмінюємося репліками, тому його думка вірна, адже таким чином ми створюємо діалог. Дітям дуже сподобалось!

понеділок, 18 листопада 2013 р.

субота, 16 листопада 2013 р.

Урок української мови 14 листопада

На уроці була присутня Ростислава Володимирівна, куратор практики моєї підгрупи.

Ось зауваження, які я отримала:
- На уроці потрібно було більш чітко розмежувати вивчення твердих та м'яких приголосних.
- У школярів виникли питання після уроку, адже я також не досить чітко пояснила учням відмінності між м'якими та пом'якшеними приголосними.
- Вправу на застосування знань, де учні повинні записатибуквами слова, що були у звуковому записі, Ростислава Володимирівна запропонувала виконати інакшим чином: навпаки, дати учням завдання виконати фонетичний розбір слів, записаних буквами.

Загалом урок був проведений досить непогано. Учні були зацікавлені. Як я написала вище, декотрі, які не зрозуміли різницю між м'якими та пом'якшеними приголосними, після уроку підходили до мене та перепитували. Чим я задоволена, адже, хоч мені і не вдалося повністю якісно донести знання до учнів на уроці, зате я змогла їх зацікавити темою та наштовхнути до прагнення до знань.

Ось конспект уроку:
Урок української мови, проведений 14 листопада в 5-Б класі
P.S. прошу пробачення за мою відсутність.